Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vilket periodkort behöver jag?

Jag bor i Västra Götalandregionen, i Borås. Jag har ett regionen runt periodkort som gäller i hela regionen. Nu måste jag åka till Jönköping några dagar i veckan. Vilket periodkort behöver jag köpa till. Jag är dessutom student? Hur ska jag göra?

Kommentarer

 • Hej Jacob,

  Jag skulle rekommendera dig att köpa ett Periodkort 30 dagar Jönköping Län+Väst för student. Detta kostar då 1 120 kr och kan ta dig fram och tillbaka (+ lite till) hur mycket du vill under en 30 dagars period. På länken under kan du läsa mer om detta kort om du väljer "Period inom länet och länsöverskridande" - "Period Jönköping Län+Väst".
  http://www.jlt.se/biljetter-och-priser/

  Om du inte reser så pass ofta att du tjänar på ett månadskort kan du resa med ett värdekort antingen från Västtrafik (Kontoladdning) eller från Jönköpings Länstrafik (Reskassa). Detta kort fyller du istället på med en summa som minskar för varje gång du reser.

  Hoppas att något av alternativen passar dig!
  1. Kan jag ta mig från Falköping till Göteborg med något av era resekort? (På ett SJ tåg)
 • Hej Henrik,

  Oavsett sträcka kan du aldrig betala en resa på SJ tåg med ett av Jönköpings Länstrafiks busskort.

  Om det är ett av Västtrafiks tåg som utgår från Jönköping kan du betala med reskassekort från Jönköpings Länstrafik, då har de våra maskiner.

  Trevlig sommar!
 • Hej! Jag är numera student och tänkte ladda mitt reskort på mina sidor (som jag alltid gör) med period student 30D. Men jag får bara upp valet period 30D (hade det tidigare när jag inte var student) Har provat att avregistrera kortet och lagt till det igen men det fungerade inte. Hur ska jag göra? Med vänlig hälsning, Viktoria
  Viktoria
 • Hej Viktoria,

  Jag förstår att du blir lite undrande.

  Det är så att man inte kan ändra den produkt som du har på ditt resekort via Mina Sidor, du kan endast ladda den befintliga produkten.

  För att ändra ditt kort till ett period student så ber vi dig gå till något av våra försäljningsställen.

  Jag önskar dig många trevliga resor.

  Linda JLT Kundservice
 • Jag undrar om periodkort län+väst fungerar på alla bussar inom de gröna områdena på kartan? Då jag går i skola i Borås och pendlar mellan Gislaved och Borås åker jag både buss och tåg.
  tacksam för snabbt svar.
  Stina
 • Hej Stina,

  Om du har ett inspektionskvitto tillsammans med ditt periodkort där giltighetstiden för din nuvarande period står så kan du åka med trafiken inom de gröna zonerna i Västtrafiks område.

  Med vänlig hälsning
  Linda JLT Kundservice
 • Hej,
  Jag undrar vad ett länsöverskridande periodkort 30 dagar kostar? Jag är student och vill endast resa från Jönköping till Växjö via tåg några gånger i månaden. Jag såg på ett ställe på er sida att Kronoberg Period Länsgräns Student kostar 270kr. Det låter för billigt. Ska jag addera denna summa med något eller hur funkar det?
  Daniel
 • Hej Daniel,

  För att se summan behöver du summera kostnaden för Jönköping län (600 kr) med kostnaden för antalet zoner i Kronobergs län, detta kostar 450 eller 880 - beroende på vilken väg du åker. 450 kr kostar det om du enbart åker över Värnamo, för 880 kr kan du välja om du vill åka över Värnamo eller Nässjö.

  Kostnaden för ett månadskort blir då antingen 1050 eller 1480 kr.

  Trevlig helg!

  Frida

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.