Varför försvinner reskassa?

Det har fungerat bra för mig att åka med reskassa, varför kommer det försvinn?
Jönköpings Länstrafik Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Reskassan kom till en gång i tiden för att påskynda ombordstigningen för resor med enkelbiljett, istället för att varje resenär skulle köpa en enkelbiljett av föraren och på så vis skapa kö och ev. förseningar i trafiken. Med reskassan ville vi alltså att så många som möjligt skulle ha en förköpt biljett.

  Ett par år senare lanserade vi möjligheten att köpa biljett i appen och på Mina sidor vilket gjorde att stort antal resenärer nu köpte sina biljetter i förväg och inte bara enkelbiljetter. Efter systembytet kommer även köp i appen ha samma rabatt som köp på resekortet.

  Eftersom reskassan egentligen bara är ett rabatterat betalmedel för enkelbiljetter och med tanke på att många redan nu har en förköpt biljett blir det konstigt att rabattera ett betalmedel i en kanal men inte i någon annan.

  Detta är också något vi tror kommer öka ännu mer, dels med tanke på tekniken i det nya systemet och den generella tekniska utvecklingen i samhället. I det nya systemet kommer man även fortsättningsvis kunna resa med ett vanligt resekort och man kommer kunna köpa flera enkelbiljetter vid samma köptillfälle och ”lägga” på sitt resekort, sen aktiveras en biljett i taget för respektive resa.

  Det innebär ett snarlikt sätt att resa som dagens reskassa men med skillnaden att rabatten försvinner. Rabatten får man istället i efterhand i form av en återbäring vilket skapar en mer rättvis rabattering och stimulerar förhoppningsvis till fler reser.

  Med vänlig hälsning,
  Ingela JLT Kundservice
 • Hur fungerar det för dem som inte har möjlighet att ha appen? Kommer de då få betala kontant? Får dem då någon rabatt?
  Familjen G
 • Hej!

  Nej, vi kommer även i fortsättning erbjuda möjligheten att kunna resa med ett resekort. Om man har ett konto kommer man även då kunna få rabatten.

  Med vänlig hälsning
  Linda JLT Kundservice
 • Hur länge gäller reskassa innan det upphör helt?
  Annika Lövgren
 • Hej Annika.

  Ett bestämt datum för när reskassan upphör finns inte. Reskassan kommer sluta gälla när vi byter system och det är uppskjutet på obestämd tid PGA. COVID-19

  Mvh
  Jakob JLT Kundservice
 • Om jag förstått rätt så ska jag ha en giltig biljett i telefonen/appen  när jag går på bussen nu? Hur får jag in min reskassa i appen så att jag kan använda de pengar som finns på kortet när jag åker buss?
  Catarina
 • Hej Catarina.

  Tack för din fråga!

  Det är inte möjligt att få in reskassan i vår APP ännu. Priserna i vår APP är däremot rabatterade till samma pris som om biljetten hade köpts med ett reskassa-kort.
  Använda pengarna som finns på ditt reskassa kort kommer du behöva vänta med tills att arbetsmiljöverket häver restriktionerna ombord på bussen.

  Mvh
  Jakob JLT Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.