Varför försvinner reskassa?

Det har fungerat bra för mig att åka med reskassa, varför kommer det försvinn?
Jönköpings Länstrafik Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Reskassan kom till en gång i tiden för att påskynda ombordstigningen för resor med enkelbiljett, istället för att varje resenär skulle köpa en enkelbiljett av föraren och på så vis skapa kö och ev. förseningar i trafiken. Med reskassan ville vi alltså att så många som möjligt skulle ha en förköpt biljett.

  Ett par år senare lanserade vi möjligheten att köpa biljett i appen och på Mina sidor vilket gjorde att stort antal resenärer nu köpte sina biljetter i förväg och inte bara enkelbiljetter. Efter systembytet kommer även köp i appen ha samma rabatt som köp på resekortet.

  Eftersom reskassan egentligen bara är ett rabatterat betalmedel för enkelbiljetter och med tanke på att många redan nu har en förköpt biljett blir det konstigt att rabattera ett betalmedel i en kanal men inte i någon annan.

  Detta är också något vi tror kommer öka ännu mer, dels med tanke på tekniken i det nya systemet och den generella tekniska utvecklingen i samhället. I det nya systemet kommer man även fortsättningsvis kunna resa med ett vanligt resekort och man kommer kunna köpa flera enkelbiljetter vid samma köptillfälle och ”lägga” på sitt resekort, sen aktiveras en biljett i taget för respektive resa.

  Det innebär ett snarlikt sätt att resa som dagens reskassa men med skillnaden att rabatten försvinner. Rabatten får man istället i efterhand i form av en återbäring vilket skapar en mer rättvis rabattering och stimulerar förhoppningsvis till fler reser.

  Med vänlig hälsning,
  Ingela
 • Hur fungerar det för dem som inte har möjlighet att ha appen? Kommer de då få betala kontant? Får dem då någon rabatt?
  Familjen G
 • Hej!

  Nej, vi kommer även i fortsättning erbjuda möjligheten att kunna resa med ett resekort. Om man har ett konto kommer man även då kunna få rabatten.

  Med vänlig hälsning
  Linda JLT Kundservice
 • Hur länge gäller reskassa innan det upphör helt?
  Annika Lövgren
 • Hej Annika.

  Ett bestämt datum för när reskassan upphör finns inte. Reskassan kommer sluta gälla när vi byter system och det är uppskjutet på obestämd tid PGA. COVID-19

  Mvh
  Jakob JLT Kundservice
 • Om jag förstått rätt så ska jag ha en giltig biljett i telefonen/appen  när jag går på bussen nu? Hur får jag in min reskassa i appen så att jag kan använda de pengar som finns på kortet när jag åker buss?
  Catarina
 • Hej Catarina.

  Tack för din fråga!

  Det är inte möjligt att få in reskassan i vår APP ännu. Priserna i vår APP är däremot rabatterade till samma pris som om biljetten hade köpts med ett reskassa-kort.
  Använda pengarna som finns på ditt reskassa kort kommer du behöva vänta med tills att arbetsmiljöverket häver restriktionerna ombord på bussen.

  Mvh
  Jakob JLT Kundservice
 • Hej! Varför går det att fylla på reskassa om det inte går att använda värdekort på bussen. Har gjort det imorse och sen kunde inte betala med detta på bussen. Hur ska göra barnen när dom åker från skolan. Köpt månadskort för dom på pressbyrån i helgen. 

  Irina
 • Hej Irina.

  Tack för din fråga!

  Reskassa säljs fortfarande då det kan användas på stadsbussar och tåg.

  Följande är alternativ utöver reskassa om barnen inte är berättigade skolkort:

  • Ungdomskort, kostar 200kr/månad
  • Köpa enkelbiljetter i vår APP där priset är detsamma som för reskassa.
  Mvh

  Jakob JLT Kundservice
 • Har ni ändrat ert beslut då för reskassa skulle ju försvinna?
  men hur använder man, min som kunde inte åka på kort med reskassa på tåget till Mullsjö för de hade ingen maskin som det gick att stämpla på? Utan han blev tillsagd att köpa i appen.
  Catarina
 • Hej Catarina.

  Reskassa kommer att försvinna när vi byter biljettsystem men ett exakt datum för detta finns det inte PGA. att systemleveransen blivit försenad PGA. COVID-19.

  Man ska på alla krösatåg och västtåg kunna betala med reskassa. Har din son blivit nekad att betala med sitt kort på tåget till Mullsjö är det fel av tågvärden alternativt om biljettmaskinen varit ur funktion.

  Mvh
  Jakob JLT Kundservice
 • Hej igen. Tack för besked.  Vill nämligen att han åker på min reskassa, eftersom jag inte vill ha pengar som brinner inne då jag bara åker buss vintertid och ofta bara till jobbet. Eller gjorde i alla fall. Tar väl annan transport framöver. Då fortsätter vi så som vi gör och försöker resa upp pengarna. Mvh Catarina Kvarnström Kemi
  Catarina
 • Hej!

  Om ni mot förmodan inte rest upp era pengar när systembytet sker så kommer inte era pengar brinna inne. Det kommer finnas olika möjligheter för överföring av belopp och återbetalning.

  Med vänliga hälsningar
  Sandra JLT Kundservice
 • Hej!
  När vi för inte så länge sedan fyllde på reskassakortet så fanns där ingen information om att det inte går att använda på regionbussen. Sonen reser ett fåtal gånger per månad tur och retur mellan Lekeryd och Aneby och använder då reskassan. Idag fick han ett mycket surt och otrevligt bemötande av busschauffören då han ville blippa kortet. Chauffören upplyste om att förköpt biljett gäller, men då kostar det 100 kr att åka de tre milen tur och retur. Var ligger det rimliga i detta? Det är inte första gången som chaufförer på linje 124 svarar med ett surt beteende och nu accepterar vi inte detta längre. Skärpning!!
  Katarina
 • Hej Katarina!

  Vad tråkigt att ni inte fick den informationen. Vi har nämligen skickat ut det till våra återförsäljare. Din son kanske har möjlighet att köpa mobilbiljett istället?
  Sen ska chaufförer aldrig vara otrevliga i tonen och det beklagar jag för.

  Med vänliga hälsningar
  Sandra JLT Kundservice
 • tack för besked Sandra. då vet jag att pengarna finns kvar :-)
  Catarina
 • Hej!
  Såg igår när jag loggade in på mina sidor att reskassa inte längre gäller för regionbussarna. Det är normalt för dessa resor vi har använt reskassa och vi har flera kort med ganska mycket pengar på. Hur gör vi får att omvandla eller få tillbaka dessa pengar?
  Hans Casperson
 • Hej Hans.

  Tack för din fråga!

  Du kommer när vi byter system ha möjlighet att över nätet få dina pengar återbetalade alternativt handla för i vårt nya system.

  Metoder för detta är inte fullt framtagna ännu.

  Mvh
  Jakob JLT Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.