Nässjö- Tranås

Både förra veckan och den här veckan har 7.16-tåget mellan Nässjö och Tranås varit inställt. Vad beror detta på och när kan jag räkna med att det går igen? Just nu svårt att planera med jobbet

Kommentarer

 • Hej Fanny.

  Förra veckan och den här veckan har vi haft fordonsbrist och som de ser ut just nu kommer de vara så hela den här veckan med.

  Men de kan ändras beroende om entreprenören hinner fixa tågen för att köra turerna.

  Allt gott!

  Mvh,
  Emanuel Länstrafikens Kundservice
 • Hej,

  Nu har tåget sträckan Tranås-Nässjö kl 7:11 varit inställd två dagar i rad- ingen ersättningsbuss. Nästa tåg skulle gå kl 8:15 men var även det inställt-dock ersatt av buss. Min fråga är hur JLT planerar för att göra denna bussfärd Corona-anpassad om två tåg är inställda och alla dessa pendlare ska på en buss- eller hur många bussar sattes in för dessa två inställda tåg?

  Har ytterligare en fråga gällande prioritet av personal/tågvagnar. Sträckan Tranås-Nässjö tar ca 30 min med tåg. Samma sträcka med buss tar ca 60 min-alltså dubbel så lång tid. Pendlingen med JLT påverkar alltså skoldagen/arbetsdagen ganska rejält om just dessa tåg ställs in medan andra sträckor inom länet tar ungefär lika lång tid med tåg som buss...är detta något som prioriteras när man väljer vilka turer som ställs in?

  Tacksam för svar!
  Marta
 • Hej Marta.

  Vi har nu fått svar från våra trafikutvecklare:

  Hej!

  Det stämmer att vår operatör SJ Krösa har ställt in ovannämnda tåg pga interna förhållanden. Det är inget tåg som har blivit inställt till följd av den nu upplevda fordonsbristen. Vi ser det som mycket bekymmersamt att man inte har ersatt tåget med buss och har tagit upp detta med operatören. För JLT är det mycket viktigt att varje tåg som ställs in ersätts med buss, inte minst för rådande situation i samhället. Vi kan endast i nuläget bara beklaga det uppkomna.


  På den andra frågan är svaret att vi lider stor brist av fordon som är tänkta att trafikera bl.a. Tranås och har därför behovet av att på sträckan ersätta med buss.

  Allt gott!

  Mvh,
  Emanuel Länstrafikens Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.