Ladda olika perioder på samma kort

Varför går det inte att ladda olika perioder på samma kort? Ibland passar det mig bättre med 20D-period och ibland 30D-period, men varför kan jag inte ladda dessa på samma kort när den ena perioden är slut och jag vill resa på den andra typen? Jag tycker det börjar gå till överdrift när jag behöver ha ett kort för reskassa (för det använder jag också ibland), ett för 20D och ett för 30D i plånboken.

Kommentarer

 • Hej!

  Du kan ladda olika perioder på ditt resekort men inte samtidigt. Biljettmaskinerna kan inte "dela upp" informationen när du ska validera ditt kort och därför blir det ett problem.

  Om du vill ladda ditt resekort med 20D när du haft 30D måste du besöka ett försäljningsställe som kan koda om kortet. Detta går alltså inte att göra via Mina sidor.
  Vill du ladda via Mina sidor så måste du än så länge ha två olika kort, ett som är kodat för 20D och ett som är kodat för 30D.

  Vad gäller Reskassa går det bra att ha både Reskassa och Period på kortet samtidigt. Biljettmaskinen drar alltid av den giltiga perioden i första hand.

  Hälsningar

  My

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.