Kommer det finnas sommarkort?

Hej!
Jag vet att det är ett tag sedan ni använde sommarkort men finns det i dagsläget några planer på att återinföra något liknande? Efter det att de olika zonerna infördes så läste jag att ni skulle se över om hur man skulle göra frammåt...men har sedan dess aldrig hört något mer om det.
Det verkligen förgyllde mina sommrar och jag skulle uppskatta enormt om det återkom!

Kommentarer

 • Hej Hanna,

  För sommaren 2017 finns inte produkten sommarkort att köpa men det är möjligt att det återkommer längre fram. Informationen kommer i så fall att läggas ut bland annat på vår hemsida så håll utkik där!
  Frida JLT Kundservice
 • JLT ni måste verkligen inte unna resande va?
  Hur kommer det sig att Skånetrafiken kan ha ett sommarkort som gäller i hela skåne och gäller från början av Juni till Mitten Aug mån men i Jönköpings län finns det inget sådant alls.?
 • Hej David,

  tack för din fråga!

  Förr fanns sommarkortet även på Jönköpings Länstrafik.

  För en tid sedan tillkom en ny produkt i vårt sortiment: Period Ungdom 30-dagars (även kallat ungdomskortet.) Period Ungdom är ett periodkort som gäller för ungdomar upp till och med 19 år i Jönköpings län. Period Ungdom ger möjlighet till fritt resande under 30 kalenderdagar i följd inom Jönköpings län. Period Ungdom kostar enbart 175 kronor.

  I och med ungdomskortets införande plockades Sommarkortet bort ur sortimentet.

  Via länken kan du läsa mer om vilka periodkort som finns i vårt sortiment: Biljetter och priser

  Hoppas du blev hjälpt av den här informationen!

  Vänligen,
 • Hej igen,
  Ni måste verkligen skämta, komma med kort som gäller ungdomar upp till 19 år det är skrämmande, då plockar ni bort sommarkortet för vuxenresande.
  Ni vet ju inte hur man skall bete sig mot resenärer, men frågan är ju fortfarande varför har ni inte ett kort som Skåne har för 650 kr för hela sommaren mellan juni och aug kvar ?
 • Hej David,

  Det ursprungliga sommarkortet var en produkt för personer upp till 26 år, det var alltså riktat till yngre och bedömdes därför kunna ersättas med Period Ungdom som är väldigt fördelaktigt för ungdomar. Ett liknande kort som det du pratar om i Skåne har vi inte haft men som vi tidigare skrivit är det möjligt att det kommer längre fram, vi tar till oss ditt förslag för framtida planeringar.

  Med vänlig hälsning
  Frida JLT Kundservice
 • Ett sommarkort som Skånetrafiken   och hallandstrafiken har borde även JLT skaffa.
 • Jag vill bara säga att jag håller med alla ovanstående! Att inte ha ett Sommarkort för alla åldrar och som gäller under en längre tid är helt absurt. Och jag fattar inte hur JLTs periodkort för 30 dagar kan kosta nästan 700 kr! I Malmö, Sveriges ändå tredje största stad kostar det 550 kr + att vi också har tillgång till Sommarkort tillgång, som då gäller i hela Skåne. Nu har Skånetrafiken givetvis sina brister men det visar i all fall på lite mer engagemang och empati mot sina resande, särskilt de som pendlar. Skärpning JLT!
  Matilda E
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.