Fordonsbrist

Under större delen av 2023 har hälften eller kanske ännu fler avgångar med tåg varit inställda mellan Värnamo och Jönköping. idag 6 dec är 16 avgångar inställda på grund av vagnsbrist, merparten med Värnamo som station. Det påverkar oss pendlare väldigt påtagligt. Inte minst när tågen ofta ställs in med kort varsel. Hur ser er planering ut för att lösa det här problemet?
Mattias Vejklint

Kommentarer

 • Hej Mattias
  Många Krösatåg är just denna tid inställda till följd av fordonsbrist, detta beror på att Krösatågens fordon av motorvagnstyp Itino genomgår stora tekniska underhåll. Detta gör dessvärre att vid ytterligare tillfällen då det uppkommer något som ej är planerat tvingas vår operatör att ersätta tågen med landsvägsbuss. Länstrafiken beklagar att resenärer drabbas av förseningar och inställda tåg, men vi gör allt vi kan för att tillsammans med vår operatör fortsätta erbjuda resenärer kollektivtrafik.
  2024-2025 kommer nya moderna tåg att sättas in i trafik.
  MVH
  Veine Länstrafiken Kundservice
 • Det som ter sig lite märkligt är att det uppstår fordonsbrist med någon timmes framförhållning flera gånger om dan, varje dag under hela 2023. Är inte det något som man har längre framförhållning för i planeringen?
  Är det nya dieseltåg beställt? De nya eltågen kommer ju inte att fungera på sträckan Värnamo-Jönköping.
  Mattias Vejklint
 • Hej Mattias,

  Det är SJ Krösa som ansvarar för driften av Krösatågen. Jag skickar därför din synpunkt och din fråga vidare till dem och återkommer så fort svar inkommit till oss.

  Önskar dig en fin dag.
  Marie J Länstrafikens Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.