Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Trafikförändringar i samband med tidtabellsskifte

Den 15 december är det dags för tidtabellsskifte och då blir det förändringar för några linjer och hållplatser.

Hållplatsförändringar

Ryhov södra
Hållplatsen trafikeras idag av linje 13 och 26 och kommer att tas bort på grund av det är få resenärer som använder hållplatsen. Vi hänvisar resenärer till närliggande huvudentrén; hpl. Länssjukhuset Ryhov.

Vinterviken
Hållplatsen tas bort för att föregå nästa års planerade ombyggnation av körfiler på berörd gata. Hållplatsen har ett väldigt nära läge till hpl. Maxi ICA som vi hänvisar till. Hållplatsen trafikeras idag av linje 27, 28, 133 och 141.

Huskvarna Vipevägen
Tas bort då ett nytt läge har byggts på hpl. Huskvarna Stensholm. Dessutom är det få resenärer som använder hållplatsen samt att den saknar tillgänglighetsanpassning. Hållplatsen trafikeras av linje 35 och 15.

Huskvarna Folkets Park
Hållplatsen tas bort då det är få resenärer som stiger på och av vid den. Hållplatsen är inte så bra sett ur tillgänglighetsperspektiv samt att det inte är så trafiksäkert vid hållplatsen längre efter nyligen gjord entreprenad. Vi hänvisar resenärer till närliggande hpl. Huskvarna station. Hållplatsen trafikeras av linje 13, 15 och 38.

Huskvarna Häradsvägen
Hållplatsen slutar att trafikeras av linje 13 med anledning av problematik med trafiksäkerhet/framkomlighet kombinerat med ett lågt antal på- och avstigande. Vi hänvisar resenärer till de närliggande hållplatserna Huskvarna Gråbogatan och Huskvarna Faktorigatan. Hållplatsen kommer fortsätta att trafikeras av linje 72.

Linje 13: Kraftgatan läge A/B, Industrigatan, Kabelvägen, Företagsbyn, Materialvägen, Barnhemsgatan
Dessa hållplatser tas bort som en effekt av att den här varianten av linje 13 kommer att upphöra. Enstaka turer har körts på den här sträckningen men med ett väldigt lågt resande.

Två nya hållplatser för linje 133, 141
I samarbete med Jönköpings kommun på industriområde Stigamo kommer det två nya hållplatser. Dessa planeras att vara klara under december månad och har fått namnen Norra Stigamo och Transportvägen. Linje 141 kommer att trafikera dessa hållplatser.

Linjeförändringar

Linje 11
Linje 11 får tidigarelagd halvtimmestrafik på eftermiddagar samt justerad tidtabell för att bättre passa skoltider.

Linje 13
Det kommer ske en del förändringar på linjen och trafikering avslutas på hållplats Häradsvägen samt på den linjesträckning som har varit på Industrigatan. Linje 13 kommer också avsluta sin trafikering till Norrahammar Slätten som varit en variant med enstaka turer som inte nått en acceptabel resandenivå och vi hänvisar till ordinarie linjer i området; Linje 27 och 28.

Linje 17
Linje 17 får en ny utökad tidtabell med 30-minuterstrafik samt en förlängd linesträckning till Asecs. Nya elfordon kommer trafikera linjen och dessa snabbladdas med pantograf placerad på ändhållplats Asecs.

Linje 28
Linje 28 utökas med en tidig morgontur lördagar och söndagar för att möjliggöra ett resande med linjen till Ryhov den här tidpunkten.

Linje 33
Ny utökad tidtabell med 30-minuterstrafik i högtrafiktid, cirka kl. 06-09 samt kl. 14-18. Trafikutökningen innebär att de enstaka turer som varit förlängda till Alfred Dalinskolan avslutas och samtliga turer avgår nu till/från Esplanaden.

Extrainsatt trafik under insparken
Extra turer till studenternas vårinspark kommer att köras under v 3, likt höstens inspark. Detta rör linje 1, 2 och 3.

Med vänlig hälsning,
Jönköpings Länstrafik Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.