Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur fungerar reskassa?

hej hur gör man med reskassa?
man fyller på själv med pengar och sen måste man säga till chauffören vart man ska eller är det bara att "blippa" kortet i automaten?
Och om det är en vuxen och ett barn på 2 år ska man säga till chauffören då eller är det också bara att blippa och gå på?

Kommentarer

 • Hej!

  Reskassa fyller du på hos våra återförsäljare eller på Mina sidor. Reskassa finns för vuxen eller ungdom.
  När du ska ut och åka med tågen måste du alltid knappa in på biljettmaskinen hur långt du ska innan du stämplar kortet. När du åker med buss i stadstrafik behöver du inte säga till föraren, då är det bara att stämpla. Ska du åka buss som går genom mer än en zon måste du säga till föraren hur långt du ska åka.
  Resenär som reser med vuxenbiljett får ta med sig två barn under 7 år utan extra kostnad, du behöver inte säga till föraren om det är uppenbart att barnet är under 7 år.

  Hälsningar

  My
 • Mina sidor går inte att komma in på oh jag måste ladda mitt kort med pengar ikväll! Hur gör jag? Hinner inte fylla på pengar på stationen imån heller

  Emmy
 • Det går bra att fylla på reskassa ombord på bussen eller tåget. Dock kostar det 30 kronor i avgift att fylla på ombord.

  Hälsningar

  My

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt inlägg & namn blir synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy