Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur fungerar reskassa?

hej hur gör man med reskassa?
man fyller på själv med pengar och sen måste man säga till chauffören vart man ska eller är det bara att "blippa" kortet i automaten?
Och om det är en vuxen och ett barn på 2 år ska man säga till chauffören då eller är det också bara att blippa och gå på?

Kommentarer

 • Hej!

  Reskassa fyller du på hos våra återförsäljare eller på Mina sidor. Reskassa finns för vuxen eller ungdom.
  När du ska ut och åka med tågen måste du alltid knappa in på biljettmaskinen hur långt du ska innan du stämplar kortet. När du åker med buss i stadstrafik behöver du inte säga till föraren, då är det bara att stämpla. Ska du åka buss som går genom mer än en zon måste du säga till föraren hur långt du ska åka.
  Resenär som reser med vuxenbiljett får ta med sig två barn under 7 år utan extra kostnad, du behöver inte säga till föraren om det är uppenbart att barnet är under 7 år.

  Hälsningar

  My
 • Mina sidor går inte att komma in på oh jag måste ladda mitt kort med pengar ikväll! Hur gör jag? Hinner inte fylla på pengar på stationen imån heller

  Emmy
 • Det går bra att fylla på reskassa ombord på bussen eller tåget. Dock kostar det 30 kronor i avgift att fylla på ombord.

  Hälsningar

  My
 • Hej
  Hur länge är en reskassa giltig?
  Hälsningar
  Jay
  Jay
 • Hej!

  På våra reskasse kort har vi ingen giltighetstid det vill säga att kortet gäller så länge du har pengar på det.
  Marie JLT Kundservice
 • Hej,
  Vart får man tag på ett reskasse-kort?
  Eric
 • Hej!

  På våra fasta försäljningsställen som du kan se här och på "mina sidor" kan du köpa ett reskassa kort.
  Även på bussarna och tågen kan du köpa ett reskassa kort, men då tillkommer en avgift på 30 kr.

  Hälsningar
  Per JLT Kundservice
 • Hej!

  Vill köpa reskassa ungdom på mina sidor men hittar bara vuxen. Hur gör jag?

  Hanna
 • Hej!

  För att köpa ett reskassa ungdom via Mina Sidor finns det valmöjlighet att välja vuxen eller skolungdom (se bild) när du ska välja vilken summa du ska ladda på kortet med.  Hoppas att detta ska hjälpa dig vid köp av resekort.

  Vänliga hälsningar
  Linda JLT Kundservice
 • Hej!!!
  Om man är en familj som ska åka på duo måste det vara ett resekassa kort för vuxna då? Eller går det bra med ungdoms kort som vi kan åka på

  Carina
 • Hej Carina,

  Det går bra att åka på ett reskassa som är utställt för ungdom, så länge det finns tillräckligt med pengar på kortet.

  hälsningar
  Linda JLT Kundservice
 • Hej !
  Kan jag åka med reskassa utom läns t.ex. Skåne, Halland ??
  Lars-Erik
 • Hej Lars-Erik!

  Det går bra att använda vår reskassa med Hallandstrafiken, Blekingetrafiken, Skånetrafiken och Länstrafiken Kronoberg.

  Ha en fin dag!
  Frida H JLT Kundservice
 • Hej,
  om man ska byta buss, t.ex. från 62:an till 61:an och har använt reskassan på den första bussen... dras det då ändå pengar när man går ombord på nästa buss? Eller har man en viss tid på sig att resa inom zonen för pengarna som drogs på första bussen?
  Frida
 • Hej!

  Nej, om du har betalt på linje 62 så har du fri övergång i 70 minuter till nästa buss. Så du ska inte behöva betala mer än 1 gång.

  vänliga hälsningar
  Linda JLT Kundservice
 • Hej
  Kan jag använda JLTs reskassa för resa till Kalmar?
  Kalmar länstrafik, KLT, har ett särskilt kort för utomläns resor. Vad gäller för JLTs kort?
  Bertil
 • Hej,

  JLTs resekort fungerar inte på alla tåg och bussar som endast körs inom KLT område, däremot kan man köpa biljett på bussen till Vimmerby, och även till Öresundstågen som kommer från Kronobergsområde.

  Om man har ett inspektionskvitto som visar biljetten man köpt på sitt reskassa så kan man åka till den slutdestination man har betalt till även om det är enbart KLTs maskiner på bussar och tåg.

  vänlig hälsning

  Linda JLT Kundservice
 • Kan man använda Östgötateafikens reskasse kort på JLT? Kan man ladda det på JLTs laddnings ställen?
  Caroline
 • Hej Caroline,

  Tyvärr kan du inte använda Östagötatrafikens reskassekort i Jönköping, vi har heller inga maskiner för att kunna ladda dessa.

  Med vänlig hälsning,
  Frida G JLT Kundservice
 • Hej Lars-Erik (se ovan) med flera: Det går inte alls bra att åka mellan länen. Se upp för fallgropar hur du laddar kortet och använder det. Det finns alla möjliga inskränkningar och lurigheter. Man kan t ex inte ladda kortet på Mina Sidor så enkelt som det verkar. Försökte själv med 1000 kronor, men inte åkte de in på kortet förrän jag senare talat med en konduktör som knappt klarade det (fick köpa en fejkad biljett..). Så jag måste betala återresan med VISA-kortet. Resekortet måste nämligen aktiveras I SAMMA LÄN!! vilket innebär att man måste passa sig hur resan ser ut mellan regionerna. Med mera. Det här lär man sig aldrig om man inte reser mycket ofta. Det var bättre förr...

  Kjell
 • Hej Kjell,

  Jag förstår din frustration, och det är verkligen jättetråkigt att du inte har kunnat använda de pengar som du laddat via Mina Sidor när du gjort din resa.

  Vår reskassa går jättebra att använda för att resa med både tåg och buss i Kronobergs, Hallands, Blekinges och Skånes län, utöver vårt eget. Du kan även välja att ladda kortet hos återförsäljare i alla tidigare nämnda län för att sedan använda kortet för ytterligare resor.

  Men som du säger så kan man inte aktivera sin laddning från Mina Sidor om man inte befinner sig i Jönköpings län vid den tidpunkt man stämplar kortet, detta har att göra med tekniken på våra bussar och tåg som hämtar information vid bestämda laddningspunkter och det kan de endast göra inom Jönköpings län. Detta problem existerar även för de övriga länen i södra Sverige som också har Mina Sidor.

  Vi informerar även om att detta när man gör sin laddning via Mina Sidor för att man ska uppmärksamma detta och göra en resa med våra tåg för att aktivera laddningen på kortet.Tänk även på att det kan dröja upp till 24 timmar innan informationen kan aktiveras.

  Jag hoppas att du ändå i framtiden kommer välja att åka med oss och även ladda ditt kort via Mina Sidor. Ha en fortsatt trevlig sommar.

  Med vänliga hälsningar

  Linda JLT Kundservice
 • Detta måste informeras mycket tydligare på Mina Sidor. För övrigt vore det ju bättre att möjligheten att ladda kortet på sidorna tas bort. Det kommer bara att orsaka mer problem, om många ska vara tvungna att göra samma erfarenheter som vi. Nu blev ju resan mycket dyrare för att vi inte kunde använda resekortet. Det var inte bara det att det nu sitter "för mycket" pengar på kortet.
  Kjell
 • hej vad kostar det att åka tåg mellan tenhult och jönköping som pensionär?
  rolf bäckman
 • Hej Rolf,

  I dagsläget har vi inga pensionärspriser utan det är vuxenpriset som gäller.

  Mellan Tenhult och Jönköping gäller priset för 1 zon.

  Kontant: 30 kronor
  Reskassa Högtrafik: 24 kronor
  Reskassa Lågtrafik:18 kronor

  Lågtrafik gäller under följande tider:
  Helgfri måndag-torsdag kl. 09-14 och kl. 18-23
  Helgfri fredag kl. 09-14
  Lördag- söndag och helgdag kl. 04-18.

  Vänliga hälsningar
  Linda JLT Kundservice
 • Kan man klicka in någonstans för att se saldot på reskassan och
  de summor som betalats ut?
  sven svensson
 • Hej Sven,

  ja, det kan man. Registrera ditt resekort på Mina Sidor, så kan du se saldot samt de tio senaste händelserna på ditt resekort.

  Med vänlig hälsning,
  Fia JLT Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy