Vilka kan använda skolkort?

Vem får ha skolkort? Gäller det endast gymnasieelever eller gäller det även de som studerar på gymnasienivå på folkhögskola?

Kommentarer

 • Hej Molly,

  skolkorten (de med två resor per dag, till och från skolan) får eleven genom sin skola.

  För att få information om vad som gäller på just din skola så rekommenderar vi att du vänder dej till ansvarig person på din skola.

  Med vänlig hälsning,
 • Hej
  Gäller skolkortet även vid byte? Min grabb måste ta en buss hemifrån och sedan byta vid en annan hållplats innan han kommer fram till skolan. Jag antar att det funkar som en resa och att han kan göra likadant på vägen hem? Hur lång tid får det i sådana fall ta mellan dessa byten för att det ska räknas som en resa på skolkortet?

  Mvh
  Jonas
 • Hej Jonas,

  Om kortet är gilitgt för 1 zon kan din son resa på kortet, oavsett hur många byten han gör, i 120 minuter i den zonen kortet gäller. Gäller kortet för 2 zoner eller fler är det samma regler men för 180 minuters övergång istället.

  Hoppas detta hjälper dig!
 • Kan man få ersättning när man åkt med skolkort? typ inställt tåg buss kommer 30-40 min sent? det gör i många fall att man missar skoltid och får frånvaro...
 • Hej,

  Ja, det går bra att ansöka om ersättning om man har ett skolkort. Skicka in en ansökan via vårt webbformulär och fyll i vad som har hänt.

  Hälsningar

 • Hej!
  Gäller skolkortet med "2 resor" samma övergångstid med 180 minuter eller 120 minuter?
 • Hej Tim,

  Ja, det stämmer att det följande regler som gäller för skolkort med 2 resor.

  Enzonskort har giltighet på 120 minuter från första stämpling

  Flerzonskort har giltighet på 180 minuter från första stämpling.

  Med vänlig hälsning

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.